torstai 9. kesäkuuta 2016

Elämästä - Apinanraivolla

Jälleeen kerran....kaikki suodattimet silmille. Näillä teksteillä ei ole mitään tekemistä meikäläisten arjen kanssa ;)

Kuinka moni on seurannut Kalastajan vaimon elämää mediasta? Olen itse hirveän huono seuraamaan mitään telkkusarjaa, mutta muutamaa lifestyle-blogia aina silloin tällöin vilkaisen. Kalastajan vaimo-on yksi sellainen blogi. Vähän niinkuin saippuasarja samalla. Jumalaisen kauniita kuvia ja täydellinen koti ja ihan täydellisen näköinen blogin pitäjä. 

Musta ois kiva, jos koti näyttäisi sisustuslehden kuviin soveltuvalta. Voisin ottaa toki kalastajankin ja kalastajan vaimo kelpaisi tähän huusholliin varmasti myös. Joskus muinoin meillä näytti enemmän semmoiselta avotakkamaiselta. Sitten kävi taifuuni ja puff vain.

Viikonloppuna istuttiin mielettömän hyvässä seurassa ja sieltä tarttui mukaan monta hyvää ideaa. Toteutus on ja oli vain ehkä vähän puolitiessä. Aikoinaan lanseerasimme perhepiirissä termin "apinanraivolla" siivoaminen. Meillä oli jääkaapissa kilometrin pituinen To do- lista ja siitä viivailtiin aina yli tehtyjä hommeleita. Lista vain pääsi kasvamaan jostain kumman syystä toisesta päästä. Lista heitettiin menemään. Elämä oli helpompaa.

Olemme kuitenkin ostaneet lipun työleirille. Elämysmatkoja myydään ja aika moni meistä on pistänyt huomaamattaan koriinsa sellaisen. Työleiri oli ja on erityisen hyvä ilmaisu lapsiperheen arkeen. Varmasti se on hyvä ilmaisu omakotitalo-asujan arkeen. Tai ihmisen arkeen ylipäätänsä. 

Jos minulle sattuu jokunen päivä vapaata, käytän sen silloin tällöin myös mielelläni siivoukseen. Apinanraivoa ei vain ole näkynyt.  Olin kuullut (tai luullut), että apinanravolla olisi taas kysyntää. Se on nimittäin äärimmäisen tehokas. To do-lista puuttui - ja apinanraivo. Istahdimme viikonloppuna alas tekemään listaa tekemättömistä töistä. Listasta tulikin pitempi kuin aikoihin. Eikä siihen tietenkään lisätty vielä remontti- haaveita. Ylppäjuhlat ja kalastajanvaimomainen koti henkilögallerioineen vilkkuivat vain silmissäni. 

Apinanraivolla aloitin maanantaina listan työmäärän vähentämisen. Norjalaisen bloginpitäjän kirjoitusten lisäksi olen viime aikoina perehtynyt erinäisiin kirjoituksiin ammattisiistijöistä, jotka kehottavat pistämään kodista kaiken turhan tavaran poissa. Älä ostaa mitään ylimääräistä- projekti on ollut meillä jo pitempään.

Joitakin viikkoja sitten aloitin jo urani ammattisiistijänä, Yksi nainen - monta uraa. Pakkasin  yhden ison varaston peräkärryyn ja kaatopaikalle. Niin paljon oli varastosta vuosien mittaan haettu tavaraa. Muuttaminen silloin tällöin olisi varmasti hyväksi. Tavaraa ei kertyisi nurkkiin liikaa. 

Alkuviikosta minä ja apinanraivo rantauduimme meille tosissaan. Ensin puutarha kuntoonn, sitten lastenhuone, sitten KodinHoitohuone, Huone kerrallaan vaan säkkiin ja kaatopaikalle. Apinanraivolle on jostain kumman syystä tarjottu jo häätöä tästä talosta. Minä saan ilmeisesti jäädä?

Luen seuraavaksi mindfulness- ammattisiistijästä. Mutta apinanraivo asuu meillä vielä hetken aikaa. On vielä muutama huone pakkaamatta. Ja se Apinanraivo on tehokas.
Ei kommentteja: