torstai 29. syyskuuta 2016

Kurkkaus Vattukuruun

Jos pitäisi nimetä mukava, helppo ja maisemallisesti vaihteleva polku, Vattukurun luontopolku Syötteellä pääsisi varmasti listani kärkipäähän.

Vuosi sitten syksyllä googlasin itse Syötteen maisemista lyhyeen päiväretkeen soveltuvaa kohdetta, ja löysin Vattukurun. Se on vain kaksi kilometriä pitkä. mutta Niin Hieno! Kirjoitin viime syksynä siitä blogiini kuvauksen, jonka hieman parantelemani versio julkaistiin tänään Retkipaikassa ja linkitettiin Syötteen kansallispuiston sivullakin. 

Linkki Retkipaikkaan: 


Tälle syksylle olen retkeillyt viime syksyä vähemmän. Meillä painaa remontit päälle. Myös oma uskallus perheretkeilyyn on ollut lähes kadoksissa neidin tuoreen epilepsian takia. Yhtenä viikonloppuna kävimme kuitenkin viemässä vaunun Syötteelle ja kiersin neidin kanssa Naavaparran polun ja itsekseni Vattukurun. 

Ja kuinka hienolta Vattukuru näyttikään! 

Viime viikonloppuna vein perjantaina erään ystäväni samaiselle polulle. Hän oli myös vakuuttunut kyseisen luontopolun hienoudesta.

Ensi viikonloppuna voi olla kurussa ruuhkaa. Syksy on komeimmillaan ja kelikin saattaa olla mitä mainioin. Mikäpä siinä, polulle vain! Retkipaikan artikkelini on kirjoitettu lokakuun lopun retkestä, ja komeaa oli silloinkin. Vattukuru on helposti kierrettävissä lumen tuloon asti. Talvella lyhyttä hiekkatienpätkää ei aurata ja auto pitää parkkeerata Taivalkoskelle menevän tien varteen. 

Kuvat ovat syyskuun alun sunnuntailta. Ei ollut mitenkään erikoisen aurinkoinen ilma, mutta ruska loisti komeana. 

Vattukuru on hieno - Vai mitä? Lauantai-iltana puolestaan loisti Luppovesi perinteikkäässä Luppovesi palaa- tapahtumassa. Siellä oli erittäin hieno ilotulitus ja komea kokko. Hieno viikonloppu Syötteellä, kyllä kelepas :-)


Ei kommentteja: