lauantai 12. syyskuuta 2015

Peurajärvi elokuussa 2015

Peurajärvelle päätimme lähteä vaunuelämää viettämään ennen koulujen alkua. Seuranamme olivat lukuisat inisijät, jotka illalla lämmittelivät innolla kaasuhyttysenkarkottimien päällä. Päiväsaikaan niitä oli kumminkin varsin siedettävästi, joten uskalsimme työntää nokkamme ulos vaunusta. 

Kaikenkaikkiaan olimme alueella neljä yötä. Aika kului uiden, retkeillen, maastopyöräillen, sekä marjastaen Iltaisin sitten minua lukuunottamatta sakki linnottautui vaunuun hyttysarmeijaa pakoon ja pelaili lautapelejä. Minä kuvasin auringonlaskuja ja uin järvessä. 

Alue on varsin suosittu caravan-alue. Ilmaista yöpymistä järven rannalla. Parkkeja oli valittavaksi asti Ensimmäinen oli täynnä kalastajia ja myös seuraavilla oli porukkaa. Viimeiseltä löytyi sitten tilaa hyvin ja välillä olimme siellä vain meidän porukalla. Varmasti kaskoitimmekin luonnonrauhan etsijöitä. 

Peurajärvellä on kaksi rengasreittiä, Mäntyjärven kierto ja Iso-Valkeisen kierto. Molemmat soveltuvat hienosti myös lapsille ja Iso-Valkeisen kierrolla on tosi hyvin takopaikkoja. Mäntyjärven rannalla -leiripaikassamme- oli laavu, nuotiopaikka, hiekkaranta, wc sekä kaivo.Ei kommentteja: