lauantai 12. syyskuuta 2015

Hiidenportti elokuussa 2015

Olen hiljaiseloa viettänyt blogirintamalla ja miettinyt suuntaa, Jotain luontoon liittyvää, niinhän lupailin itselleni Edelleen kesän caravan- päivityksen inspistä odotellessani tuokiokuvia Hiidenportilta. 

Kainuun jylhissä maisemissa sijaitseva kansallispuisto hurmasi kauneudellaan. Lähdimme liikkeelle Palolammen pysähdysalueelta. Kävelimme Hiidenportin rotkolle ja Porttilammen laavulle, josta palasimme takaisin Palolammelle. Palolammella pulahdimme kaikki uimaan kuvankauniiseen ja kirkasvetiseen suolampeen.

Matkaa oli yhteensä n. 6 km ja se oli paikoin aika kivikkoista, mutta kuitenkin suhteellisen helppokulkuista myös lasten kanssa. Iältään meidän sakki on 6v, 9v. ja 11v. Heidän kanssaan on jo suhteellisen kiitollista kulkea. Hiidenportille saavuimme ehkä vähän epäkiitolliseen aikaan. Olimme juuri viettäneet Peurajärvellä neljä yötä ja paluumatkalla puolen päivän jälkeen pääsimme patikoimaan Hiidenportin reitin. Nuorimmainen tuumasi sata metriä käveltyään ettei enää jaksa. No kaikki keinot ovat sallittuja ja reissusäännöt ovat eri säännöt. Lupasimme lapsille 50 centtiä/kilometri ja johan matka alkoi taittumaan.Armeijan pakki on ykkönen

Palolammen uimapaikka

 


Rotkolaakso

Ei kommentteja: