tiistai 20. lokakuuta 2015

Kalimeen (Kuparisen) polku, Oulun Sanginjoki (5km)

Kalimeen - tai Kuparisen polun - löysimme jo n. 20 vuotta sitten ja retkeilimme siellä usein esikoisemme ollessa pikkupoika. Harvemmin olen enää polulle palannut. Pilpa on ollut ykköretkikohteemme Oulussa.

Eräänä kirpeänä syyslauantaina löysin kuitenkin itseni Riistapolun parkkipaikalta ja päätin kiertää osan Isokankaan polusta ja Kalimeen polun kokonaisuudessaan. Parkkipaikalla ei ollut yhtään autoa, joten pääsisin aika rauhassa talssimaan polkuja. 

Alkumatka oli tätä kautta kuljettuna hyvin hoidettua Isokankaan polkua. Yöpakkasen takia pitkokset olivat kuitenkin mukavan liukkaat ja aika varovasti sai matkaa taittaa. Kauempaa kuului hirvikiväärin pauke, mutta tarpeeksi kaukaa onneksi.
Isokankaan polulta reitti erkani Kalimeen kierrokselle ja hetkittäin pitkokset olivat aika mielenkiintoisessa kunnossa. Myös osa reittitolpista puuttui. Luotin kuitenkin suuntavaistooni ja pysyin tallatun näköisellä polulla.Matka jatkui Myllykoskelle ja siellä tapasin partioporukan, joka oli juuri asettautunut yötarpeineen pienemmän - uudehkon- laavun liepeille. Myllykoski on luonnonkaunis paikka ja laavut sijaitsevat lähellä parkkipaikkaa. Myllykosken vanha laavuJätin partiolaiset rauhaan ja jatkoin matkaani eteenpäin. Seuraavat taukopaikat olivat vähän märemmän puoleisia. No minulla ei edes ollut evästä mukana, joten tyydyin vain kuvailemaan.


Tässähän voisi vaikka kalastaa.....

Hyvä, että pitkokset ovat nyt ehjät!


Märkien taukopaikkojen jälkeen saavuin hieman kehnojen reittimerkkien opastuksella kuvankauniin suon laitaan. Tein pienen piston pitkoksia pitkin suolammen rantaan. Kyllä ei tarvitse kauas lähteä retkelle! Partioporukkaa lukuunottamatta olin ainoa kulkija reitillä. Ehkä pitkoksia ja reittiä voisi vähän päivittää?Suon jälkeen saavuin Kalimeen laavulle, joka sijaitsee lähellä Ylikiimingin linkkimastoa. Laavu on kauniilla paikalla järven rannalla, mutta laavuna se on jo parhaat päivänsä nähnyt. Nuotiopaikkana paikka on kuitenkin kiva. Laavulta jatkoin matkaa takaisin Isokankaan polulle pienen harhalenkin jälkeen ja ajattelin, että seuraava lähikohde voisi olla Isokankaan polku kokonaisuudessaan.

Ei kommentteja: