sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Kanjonin kurkkaus (6 km rengasreitti), Oulangan kansallispuisto

Syyskuun lopun kauniina viikonloppuna Kuusamon reissun yhteydessä lähdimme iltakävelylle Kanjonia katsomaan. Vuosia sitten olimme jo kanjonilla käyneet, mutta nykyään kanjonilla on mahdollista patikoida rengasreitti. Kanjoni on sijainniltaan suhteellisen syrjäinen ja siksi kävijöitä oli vain harvakseltaan, vaikka ruskasesonki  oli kuumimmillaan.

Hiekkatietaipaleen jälkeen saavuimme parkkipaikalle, jossa oli muutama auto. Noin viiden aikaan iltapäivällä pääsimme matkaan. Alkumatka oli hieman tylsähköä, mutta pienen patikoimisen jälkeen saavuimme "Kirkasvetinen lampi" nimisen lammen luo. Paikka oli nimensä veroinen ja hiljaisuus vallitsi lammella. Päätimme viritellä tulet kauniille nuotiopaikalle. Matkaa kanjonille olisi enää noin kilometri.


Tauon jälkeen jatkoimme matkaa kohti kanjonia. Kanjonin maisemat saivat kulkijan hiljaiseksi. Ilta-aurinko valaisi maisemaa kauniisti.Kanjonilta matka jatkui vielä Savilammen autiotuvalle. Ilta alkoi jo hämärtää, joten autiotuvalle emme pitkäksi aikaa jääneet. Autiotuvalta matka jatkui kohti parkkipaikkaa ja päätepistettä.Kanjonin kurkkauksen plussat
+ Sopivan lyhyt retki myös lasten kanssa toteutettavaksi
+ Helppokulkuinen
+ Kaksi hyvää taukopaikkaa
+ Kanjonin maisemat

Miinukset
- Syrjäinen sijainti, toisaalta se vähentää ruuhkaa!
- Alkumatka vähän tylsä

Ei kommentteja: