maanantai 28. joulukuuta 2015

Revontulet Syötteen yllä

Nyt täytyy päivittää kuvia ihan urakalla. Uutta retkeä tiedossa viikonvaihteessa ja pakkasmittari lupailee Siperian lämpötiloja. Lumikenkäily lienee miellyttävin vaihtoehto. Lumikenkäillessä ehtii taas kuvailemaan ja kamera täyttyy. 

Syötteellä ovat luvanneet aukaista/merkata Teerivaaran lumikenkenkäreitin tällä viikolla. Posiolla olisi myös uusi Koronjää- reitti. Siinä riittää pakkaspäiviksi puuhaa. Jospa sattuis vielä kirkas ilma.

Kirkkaalla ilmalla on usein reposia tarjolla. Minulla ois haaveena päästä kuvaamaan niitä vaikkapa Riisitunturin autiotuvalta käsin. Pitäis varmaan yksin lähteä liikenteeseen :-)

Oikeasti en oo edes mikään fanaattinen reposten kuvaaja. Niitä on kyllä kiva katsella. Paremman fiiliksen saa mielestäni, kun vain katsoo revontulia. Kameran kanssa heiluessa keskittyy epäolennaisuuksiin. Hauskaa on sekin kuitenkin!

Revontulten viehätykseen pääsimme syksyllä Syötteen maisemissa. Ihan vain sata metriä käveltiin vaunulta eikä ollut edes säkkipimeää. Hienompiakin revontulia oon nähnyt, mutta kameralle taltioitui ihan kiitettävä näytös, jonka kruunaa tähtitaivas. Salaisuutena lienee sillä kertaa mukana ollut jalusta. 

Ei ole ihme, että entivanhaan ihmiset ovat pelänneet revontulia.
Ei kommentteja: