keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Saariselällä revontulia ihailemassa ja Iisakkipäällä lumikenkäilemässä

Menneen talven lumilla vielä pysytään. Ei ole Oulun korkeudellakaan velä niin paljon lunta, että voisi talvesta puhua. Kaiken lisäksi sitkeä tauti on kaatanut minut petiin useammaksi päiväksi ja metsäretket odottavat terveempiä päiviä.

Näitä kuvia katsellessa kyllä pukkaa vähän reissukuumetta. Olisipa kiva matkata taas ihan pohjoiseen joululoman aikana. No ei taida tällä kertaa olla mahdollisuutta siihen. Syötteelle pääsemme kenties kumminkin.

Hetkeksi siis vielä Saariselälle näiden kuvien myötä. Yhtenä päivänä vuodenvaihteessa viime vuonna pääsin nousemaan itsekseni Iisakkipäälle lumikengillä. Sinne lähtee merkitty reitti Saariselän keskuksesta. Muut olivat rastinneet päiväohjelmaansa "Angry Birds-puisto".

Pakkasta oli rapiat -25 astetta, mutta lumikenkäillessä se ei haittaa. Edellisen yön olimme melko myöhään seuranneet, kuinka mönkijät kuljettivat michelinukoiksi puettuja japanilaisia revontuliretkille tuntureille. Itse tyydyimme käppäilemään majapaikkamme takapihalla ja emme yhtään ihmetelleet moisten retkien suosiota. Kyllä Suomen luonto on ihmeellinen ja vaikuttava.
Kaamosaika on erikoinen aika Lapissa. En ollut ennen kyseiseen aikaan Lapissa vieraillut ja en osannut odottaa mitään. Tai oikeastaan odotin vain pimeyttä. Päivällä oli kuitenkin valoisaa tai sinisen valoisaa Yöllä sävyt olivat erilaiset. Harmi kun ei sattunut meille jalustaa mukaan revontulten ja kuutamon kuvaamiseen. Olisi saattanut tulla aika hienoja kuvia. Revontulet olivat öisin aivan omaa luokkaansa. Hyvin näki liikkua metsässä. Parhaassa tapauksessa vielä kuu valaisi ympäristöä

Päivällä näkymä oli kirkkaallakin hetkellä täynnä vaaleanpunaisen ja sinisen sävyjä. Ihan kuin olisi kulkenut lasit silmillä. Olen nähnyt hienoja kuvia Lapista, mutta luulin että ne ovat ammattilaisen ottamia. En arvannut, että tällainen tavan tallaaja pystyy taltioimaan kovin hienoja kuvia. Maisemat ja valaistus ovat vain niin kuvauksellisia, ei sille mitään mahda. Kiilopäältä sain hienoimmat kuvani. Ne ovat esillä jossain aiemmassa postauksessa. Myös Iisakkipäällä kameraan tallentui lumoavaa Lapin luontoa. 

Iisakkipäälle vievä lumikenkäreitti (6km) johdatti hetki alkuun retkeläisen Urho Kekkosen kansallispuistoalueelle. Polulla en kohdannut ketään muuta itseni lisäksi. Polku kulki alkumatkasta metsässä ja pikkuhiljaa noustiin ylemmäs tunturiin ja kauemmas Saariselän laskettelukeskuksesta. Polku oli hyvin merkattu tolpilla. Tunturin päällä sai tolppien sijainnin tosin aika tarkkaan katsoa, koska ne olivat peittyneet aika hyvin lumeen. Takaisin kuitenkin pääsin, vaikka en aivan heti olisi alas laskeutua. Pää leijui pilvissä retken jälkeen, liekö pakkanen ja tuuli sen palellutti.Luminen puu

Kaamoksen hämärää

Vaaleanpunainen maailma

Pastellisävyjä ja tallattu lumikenkäpolku Iisakkipäältä

Lumikenkäni mun....
Ei kommentteja: