lauantai 5. marraskuuta 2016

Syötteen helpot: osa 1: Naavaparran polku ja Annintupa

Syötteellä riittää tekemistä ja näkemistä pidemmille päiväreissuille. mutta siellä on myös muutama hyvin helposti saavutettava mukava paikka vaikkapa eväsretkeilyyn lasten kanssa.

Annintupa ja Naavaparran polku

Annintupa on itselleni tuttuakin tutumpi paikka. Kuntoutin Annintuvalle vievällä Naavaparran polulla viime keväänä maaliskuussa loukkaantuneita polviani. Tuvalle menee talvella moottorikelkkaura, jota pääsee hyvin kävelemään. Itse pistäydyn Annintuvalla myös usein perjantai-illan hämärässä/pimeydessä saavuttuamme Syötteen Caravan-alueelle. Myös muksujen kanssa on jännä kulkea tuvalle pimeässä taskulamppujen valossa. Tuvan vieressä virtaa Pärjänjoki, ja tupa on varsin idyllinen paikka evästämiseen. Se sijaitsee puolessa välissä Naavaparran polkua. 

Polku on hyvin kansoitettu ruuhka-aikoina. Tälle syksylle on kuitenkin sattunut useampi aamu tai ilta, jolloin ei ole polulla ollut yhtään vastaantulijaa. 

Naavaparran polku on noin kolme kilometriä pitkä rengaspolku, joka lähtee luontokeskukselta. Pimeässä kuljen usein vain edestakaisen leveän baanan polusta. Rengasreitin varrella on muutamia tehtäviä lapsille ja lapsenmielisille.

Annintuvalta pääsee jatkamaan hyvin matkaa syvemmälle kansallispuiston. Hiihtäjille alkumatkan alamäessä tai loppumatkan ylämäkeä ennen oleva tupa on tuttuakin tutumpi myös.

Annintuvan viehättävä aita


Lokakuun ensipakkaset tänä syksynä

Annintupa lokakuussa 2016

Pärjänjoki


Naavaparran poululta marraskuussa 2015

Tervetuloa Naavaparran polulle!
Annintupa huhtikuussa 2016

Ei kommentteja: