sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Syötteen helpot: osa 2: Kellarilampi

Kellarilampi

Kellarilammen tuplalaavut sijaitsevat Iso-Syötteen retkeilyalueella Ranualle vievältä tieltä lähtevän hiekkatiepiston varressa. Laavuille on esteetön, leveä polku parkkipaikalta (edestakaisin n. 900 metriä) joten sinne pääsee nauttimaan luonnosta myös pyörätuolin tai lastenvaunujen kanssa. 

Kellarilammella ei tarvitse olla yksin, sillä paikalla on usein paljon väkeä makkaran paistossa ja luonnonkauniista maisemasta nauttimassa. Kellarilampi on helppo kohde pistätymiseen, harvoin tarvitsee edes itse tulia tehdä. 

Lammen vesi on kirkasta ja varsinkin syksyllä suo on komean värinen. Lammelta pääsee nousemaan harjun päälle, ja jatkamaan matkaa vaikkapa Lauttalammen hienolle laavulle. Polku kulkee pitkin Pytkyn pyrähdys-reittiä, joka on noin yhdeksän kilometriä pitkä rengasreitti. Se on yksi Syötteen alueen suositummista reiteistä, myös maastopyörille on oma polku reitillä. 

Kellarilammelle menevää tietä ei aurata talvella. Lumikengillä tai suksilla sinne pääsee kyllä Ranuan tien varresta. Matka ei ole kovin pitkä, noin kilometri ehkä laavulle asti. 

Kuvat ovat kahdelta eri eväsretkeltä tältä syksyltä. Toisella kerralla olimme liikenteessä ystäväperheen kanssa, ja sää oli ankeaakin ankeampi räntäkeli, mutta kivaa oli!


Harjun päältä
Ei kommentteja: