maanantai 23. marraskuuta 2015

Marraskuun monet kasvot

Olen päivännyt yhden muutama vuosi sitten kuvatun setin marraskuun 23. Silloin päivä ja marraskuu tarjosi parastaan Oulun korkeudella ja kameramiehen  ystävä -aurinko- valaisi maisemaa kauniisti. Melkeimpä keväinen oli päivä.

Tälle syksylle haastoin itseni marraskuiseen retkeilyyn. Muutamia kertoja (vähän laiskasti) olen polkuja taivaltanut ja vastassa on ollut kipakkaa pakkasta, vesi -ja räntäsadetta, tuulta ja myös lumista ja komeaa maisemaa Syötteen reissulta. Marraskuu tarjoaa siis monenlaista. Yleisimmin marraskuu mielletään ehkä ankeana, mutta marraskuussa on myös hyvät puolensa. Polut ovat tyhjillään ruskaretkeilijöistä ja kauniita pakkaspäiviäkin saattaa olla tarjolla. Hyvällä tuurilla lumi peittää maan ainakin siihen asti kunnes seuraava vesisade sen sulattaa. Luonto on karun kaunis.

Marraskuuta on vielä tovi jäljellä ja ehkä saan erilliset blogipäivitykset tehtyä tämän kuukauden retkistä. Alla vähän kuvakoostetta marraskuun moninaisuudesta muutamalta vuodelta.

Asiasta villahousuun vielä: Kuukausi sitten eräänä tylsänä sateisena iltana pistin pystyyn blogin nimeä kantavan Facebook-sivuston. Sinne ajattelin linkittää suurimman osan blogipäivityksistäni vastaisuudessa. Reppuheput Facebook on syntynyt :-) Tavoitteena edelleen blogata kesän vaunureissu, mutta yhtä sun muuta tässä ennen sitä näyttää syntyvän Ehkä vaunureissun jälkeen vietetään blogin kolmansia hautajaisia....tiijä häntä. Tällä hetkellä visuaalista silmääni häritsee lisätä kaunpunkikuvia ulkomailta tähän blogiin. Vaunureissulta siis. No koska sekin reissu tarjosi aimo annoksen retkeilyä myös, voin ehkä reissun lisätä. Joskus. Mukavaa marraskuun loppua! Joulutortut ovat uunissa. Jospa eivät ehdi palaa.

Marraskuun  monet kasvot:

Marraskuun aamu 2013 Oulujokivarressa

Marraskuu 2013, joki jäätymässä

Uimaranta marraskuussa 2013

Marraskuun 23, 2013, Oulujoki

Marraskuussa 2013 Lämsänjärvellä

Harmaa, mutta kaunis päivä marraskuussa 2015
Marraskuu 2015

Marraskuiu 2015 Nallikarissa

Nalölikarin notskipaikka marraskuun harmaudessa 2015

Pitkokset Pilpalla marraskuussa 2015

Marraskuun 2015 kaunis pakkasiltapäivä Pilpalla

Uimaan?

Marraskuu 2015 Pilpalla
Marraskuu 2015 NallikarissaEi kommentteja: