torstai 21. tammikuuta 2016

Pakkaspäivän huvit

Ensi viikolle on luvassa lauhtuvaa. Sääennusteen mukaan Suomessa siirrytään näistä arktisista lukemista nollan tuntumaan. Ulkoilun kannalta sään lauhtuminen on kyllä jo tervetullutta. Pakkasella ulkoilua on nyt tullut tarpeeksi ja olisi hyvä päästä vaikka hiihtämään. 

Pakkaskelin hyvä puoli on se, että kameralla saa taltioitua hienoja otoksia. Pakkanen ja talvi ovatkin yksi parhaista yhdistelmistä kuvaamiseen - mielestäni.  Jostain netin kuvasta bongasin muun muassa Jyrävä-kosken jäätymisen. Oli hieno kuva, 

Harrastelijanakin saa ihan kivoja räpsyjä ja digiaikana on se hyvä puoli, ettei tarvitse ostaa kilokaupalla filmirullia ja suuri yleisö ei tiedä, onko kuvia otettu kymmenen vai sata.

Auringonnousu ja sen kuvaaminen olivat pakkasaamun teemana muutama viikko sitten Syötteellä. Samaiselta reissulta kuvasin myös auringonlaskua. Kuvauspaikkana oli sama reitti -pyörätie Syötteen huipulle ja takaisin. Ei tullut muita lenkkeilijöitä vastaan ja pakkanen huiteli kolmessakymmenessä. Olen muutaman kerran ajanut autolla kuvaamaan aamun tai illan valoilmiötä. Päätin, että vastaisuudessa kipaisen ylös aina jalan. Silloin tulee tehtyä hyvä lenkki ja valaistus muuttuu erinäköiseksi minuuttien ja tunnin kuluessa. Näkee enemmän.


Illan sininen hetki


Värejä

Kylmää


Hämärtyvässä illassa

Ylhäällä tunturissa

Lomamökkejä ilta-auringossa

Auringon viimeiset säteet


Raitoja taivaalla


Takaisin alhaalla- sinisessä maisemassa
Yön jälkeen koittaa taas uusi aamu :-)


Ei kommentteja: