maanantai 25. tammikuuta 2016

Teerivaaralla lumikenkäilemässä

Tammikuun alkupäivien pakkaspäivänä lumikenkäilin Teerivaaralla. Aurausviitoilla merkitty reitti oli juuri aukaistu ja reitti oli lähes kulkematon. Lumikengille oli ihan mukavasti käyttöä, kun ei ollut valmiiksi tallattua polkua.  

Teerivaaralle on tälle talvelle merkitty kaksi rengasreittiä (3/4 km), jotka kulkevat osittain samaa reittiä. Reitti oli mukava ja ansaitsee mielestäni oman blogimerkinnän :-) Syötteen luontokeskukselta voi vuokrata lumikenkiä, joilla metsässä pääsee kulkemaan. Omani ovat muutaman vuoden vanhat ja niillä on ollut kovasti käyttöä. Kovalla pakkasella ei huvita hiihtää, joten lumikenkäily tarjoaa mukavan vaihtoehdon. Teerivaaralle noustessa pakkasta oli yli 20 astetta ja lumessa tarpoessa ei tullut nytkään kylmä. Lumikengät kannattaa säätää kengälle sopivan kokoiseksi - laiskana ajattelin ensin, että kyllä ne välttävät toisten kenkien säädöillä. Pienen umpihankeen sukeltamisen jälkeen päätin kumminkin säätää kengät...

Alkumatkan reitti oli tasaista taivallusta. Melko pian päästiin metsän suojaan ja puut olivat kauniin valkoisina. Myöhemmin reitti nousi vaaran rinteille ja välillä Syöte näkyi komeasti. Aurinko paistoi kauniisti valaisten paikoitellen maisemaa puineen. Itse kiersin pidemmän reitin ja loppumatkasta hämärä laskeutui hienosti ympärille. Otsalampun olisi kyllä saanut varata rinteeltä laskeutumiseen, jos olisin ollut myöhemmin liikkeellä. Taas kerran muistui mieleeni se, että valoisaa ei tammikuun alkupäivinä ole kovin pitkään. Loppumatkan taipaleelta löytyi kota ja sinne olisi mukava poiketa tulille joskus.

Ehdottomasti kiva reitti. Kiiitokset Syötteen väelle reitin merkkaamisesta!

Alkumatkaa

Metsässä


Puhdasta

Valoa

Reitti kohti aurinkoa....

Kynttiläpuut valkoisena


Tammikuun alkupäivän valo

Selkeöt reittimerkit :-)

Joku on ollut liikenteeessä?

Syötteen rinteet


Syötteen rinteet näkyvät!


Pakkaspäivän roosaa

Puhdasta valkoista!


Kodasta nousee savu :-)

Syötteen valot iltapäivän hämärässäEi kommentteja: