maanantai 2. toukokuuta 2016

Oulu - pyöräilykaupunki

Oulua mainostetaan valtakunnallisesti pyöräilykaupunkina. Kaupungista löytyy n.600 kilometriä kävely-ja pyöräilyteitä. Fillarilla päästellään Oulussa kesät ja talvet.

Itse olen laiskahko pyöräilemään talvella. Nastat minulla on pyörän renkaissa talvella ja joitakin kilsoja tulee ajeltua. Lapset kulkevat kouluun läpi vuoden pyörällä ja he ovat tottuneet fillarointiin pienestä pitäen. 

Yksi täysin pyöräilyyn hurahtanut meidän perheestä löytyy. Vappuheilani (mieheni) vuodesta 1991 on jo vuosia kulkenut kesät ja talvet fillarilla työmatkaa (pisimmillään 15 km/suunta) ja katupyöräilyn lisäksi tämä metsien mies maastopyöräilee usein. Jossain välissä sanoin, että yhtään pyörää ei meille enää tule, jos ei pyörävarastoa rakenneta. No varasto nousikin pihaan alta aika-yksikön. Varastossa on myös ollut erinäisiä lasten kuljetukseen soveliaita pyöräilyvälineitä. Pyöränperäkärry ja peräpyörä löysivät jo uudet käyttäjät. Niistä oli paljon iloa meille aikoinaan.

Pyöräily on säästänyt meiltä toisen auton hankinnan tarpeen. Isännän fillarissa on tällä hetkellä 20 000 kilometriä - suurin osa työmatkaa. Oulun kaupunkia täytyy kiittää erinomaisesta pyörätieverkostosta. 

Vappuna teimme perinteisen perhepyöräilyn jokivartta pitkin Raatin stadionille ja kaupungille. Illalla vielä fillaroimme miehen kanssa kahdestaan pyörälenkin tapaamispäivämme (25 vuotta sitten vappuna...) kunniaksi. Pyöräilyä tuli vappupäivälle yhteensä liki 30 kilometriä. Polvet eivät kiitelleeet, mutta komiat olivat jokivarren ja merenrannan maisemat. Kyllä Oulu on kaunis pyöräilykaupunki!

Kuvat ovat iltafillaroinnilta vappuillalta. Päivänvalolla otetut kuvat näyttivät liian kirkkailta yhdessä iltakuvien kanssa. Toripolliisi iltavalaistuksessa jäi räpsimättä- ehkä ensi kerralla?

Linkki, jossa tietoa kuvassa näkyvästä saunalautasta:
http://www.oulunsauna.fi/ (Fillarointi ja saunominen vois olla kiva....)
JokisuistoaNallikari

Vielä vähän jäätä


Nuotiopaikka Nallikarissa


Näkymä Pikisaaresta torille

Teatteri Pikisaaresta kuvattuna
Hupisaaren suihkulähteet ja Toivoniemen Alvar Aalto-kerrostalot

Patosillalta kuvattua

Tuiran saunalautta

Värtön uimarantaa

Oulu -pyöräilykaupunki

Ei kommentteja: