sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Talvi löytyi Syötteeltä!

Kävimme viikonloppuna pikavisiitin Syötteellä. Matkaan pääsimme Oulusta vasta lauantaina iltapäivällä ja takaisin lähdimme sunnuntaina hämärän laskeuduttua Syötteelle. Tuntuu kuitenkin kuin olisi ollut pitempäänkin poissa. Oulussa oli lähtiessämme maa valkoinen, mutta määränpäätä kohti ajellessa lumi lisääntyi mukavasti.

Päätavoitteenamme oli pudottaa vaunun talviteltan ja katon päältä lumet ja testata talvivaunuilua. Yhden jäätyneen vesiputken sulatteluun menikin tovi aikaa ja tunnelma oli tiivis. Meidän vaunu kun on kooltaan suhteellisen pieni.

Pikku puutteista huolimatta oli hieno reissu. Luonto on vieressä, kun astuu kopista ulos. Lapset laskivat pulkalla vaunun vieressä ja itse ehdin tehdä kaksi pientä kävelylenkkiä. Lauantai-iltana kävin otsalampun ja vähäisten katulamppujen valossa pyörähtämässä luontokeskuksen pihalla. Sunnuntaina retkeilin niinikään luontokeskuksen maisemissa ja nautin hiljaisuudesta. Luontokeskus on sulkenut harmiksemme ovensa loppuvuodeksi, mutta  ympäristö on hyvin  rauhallinen. Kiersin Naavaparran polun ja vähän muutenkin pällistelin lumisessa maisemassa ja kohtasin kaksi lumikenkäilijää parituntisen aikana. itse olin liikenteessä vaelluskengillä ja pärjäsin vallan hyvin.

Tervetuloa talvi, Sinua on kaivattu!

Ei kommentteja: