keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Vattukurun luontopolku (2,1 km), Syötteen kansallispuistossa 18.10.2015

Vattukurun luontopolku osoitti sen, että lyhyelläkin (2,1 km) polulla voi olla paljon katseltavaa. Polku oli monipuolinen ja siinä kuljettiin vanhoissa naavakuusten täyttämissä metsissä. Noin puolessa välissä reittiä matkattiin jääkauden muovaamaan kuruun, jonka pohjalla oli mukava tulistelupaikka. Lyhyelläkin retkellä pääsee makkaranpaistoon ja sehän se vasta retken tekee!

Kokemuksen karttuessa olen huomannut, että lyhyt - alle 5 km päivämatka - on parhain vielä ekaluokkalaisenkin kanssa. Meidän viidesluokkalainen jaksaisi varmasti pitempiäkin matkoja. Kolmasluokkalainen neitomme on puolestaan niin "tutkiva" luonne, että hänen etenemistahdillaan kymmenen kilometriä päivässä on ehdoton maksimi ja se onkin sitten koko päivän retki. 

Mukavaa on lähteä Vattukurun kaltaiselle pikkupyrähdykselle ja säästää kilometrien lenkit aikuisseuraan. Näin säilyy into retkeilyyn lapsilla. Vattukurulle lähdimme vaunualueella majoittuvan tuttavaperheemme kanssa. Myös muita kulkijoita oli liikenteessä poutaisena ja kauniina lokakuun sunnuntaina. 


Vattukurun polun metsä oli vanhaa ja satumaista. Polku kiemurteli kauniin värisessä maastossa.Matkan varrella oli jättiläismäisen isoja kiviä, joiden päällä lapset ja aikuiset innostuvat kiipeämään. Kiven alta löytyi myös koloja, joihin mahtui piiloutumaan. Huippupaikka siis!Väri metsässä oli mielestäni erityisen kaunis!


Pitkospuita löytyy varmasti jokaiselta luontopolulta.


Kurun pohjan laavupaikan ympärillä oli molemmin puolin jääkauden muovaamaa kivikkoa. Lapset - ja aikuiset - intoutuivat pitkäksi aikaa kiipeämään ylös asti. Laavulla söimme eväät ja jatkoimme matkaa parkkialueelle.Parkkipaikalta palasimme takaisin caravanalueelle ja lapsille oli tarkoitus suoda seuraavana päivänä leikkiaikaa. Aikuiset pääsisivät retkeilemään kukin tahollaan. Maastopyöräilyä ja patikointia mieltymysten mukaan.

Nokipannukahvit ovat aina in! Onkohan pakki jo out?

Pitkoksia satumaisemassa

Kurun pohjalla oleva laavu

Kaunista, vaikka ihmisen käden jälki näkyy!


KivitaidettaEi kommentteja: